• Nederlands
  • Engels

Geschiedenis

Een passie voor hout meer dan 80 jaar.

Vanonder de rook van Amsterdam is Sneek Hout in 80 jaar gegroeid tot een gevestigde naam in de houtverwerkende wereld. Van een importeur van het eerste uur tot ontwikkelaar & INTERNATIONAAL producent van innovatieve houtproducten voor Binnen & Buitenshuis en Verpakkingen.

Een combinatie van grondige kennis van houteigenschappen en toepassingen, internationale relaties en sterke verbondenheid met haar markten hebben klantrelaties van meer dan 30 jaar opgeleverd. Klanten die dag in, dag uit profiteren van kennis en no/nonsense houding ten aanzien van economisch aanleveren van houtproducten.

Hout is ECOLOGISCH GEZIEN HET MEEST DUURZAME constructiemateriaal. Het recycled op natuurlijke wijze en de energie benodigd om er producten mee te vervaardigen is een fractie van de energie benodigd om hetzelfde uit andere materialen te maken (kunststof, metaal, beton). De beste wijze waarop ecologisch verantwoord constructieve & decoratieve producten gemaakt kunnen worden is door ze te maken van hout. Daarbij moet het product zoveel mogelijk dicht bij de bron gemaakt worden, om naar Westerse maatstaven en normen te voldoen. Derhalve is eigen internationale aanwezigheid in die landen een vereiste.

Sneek Hout heeft zich in de afgelopen 40 jaar op verschillende strategische plaatsen in de wereld gevestigd om de soms complexe aanvoerproblematiek onder controle te houden en zelfs meer complexe producten in landen waar het bos groeit, te maken, opdat er minimaal afval vervoerd wordt. Dat heeft in de afgelopen 2 decennia geleid tot eigen kantoren in diverse landen en 15 jaar geleden geleid heeft tot het bouwen van een fabriek in China en 10 jaar geleden in Oekraïne.

In Europa heeft Sneek Hout ten behoeve van haar klanten voorraad locaties in Nederland (Den Ilp, Putte), Engeland (Colchester, Nuneaton), Oekraïne (Odessa). Daarbuiten heeft ze voorraad op 5 locaties in USA (NJ, TX, MD, CA, IL) en in China (Tianjin).

Sneek Hout is een voorvechter in het optimaliseren en transparant maken van bos tot gebruiker. Uiteraard beschikken we sinds 1996 al over de belangrijkste certificaten voor wat betreft duurzaam bosbeheer. Het is immers de aandacht voor dit aspect dat ervoor kan zorgen dat het belang van hout in de toekomst kan vergroten.