• Nederlands
  • Engels

Nieuw team Houtdiner

Roy Abdul Rasjid, Tessa Steenman en Sander Daatselaar vormen het nieuwe team van het Houtdiner. Zij willen dit jaarlijkse event, dat jong & hout met elkaar verbindt, bekend maken bij nóg meer jonge mensen die werken met hout. Het Houtdiner 2016 wordt op vrijdag 9 september gehouden in De Meern.

Het Houtdiner is een vrijwillig initiatief van drie jonge mensen (onder de 40) die elk jaar een barbecue organiseren met als doel om jonge mensen (onder de 40) op informele wijze te laten netwerken en elkaar te ontmoeten. Iedereen die iets heeft met het houtvak is welkom, ook studenten die in/met hout willen gaan werken.

Dit jaar strijkt het gezelschap neer in De Meern bij de Stichting Bouwloods Utrecht en de naastgelegen Brouwerij Maximus. Beide organisaties zetten zich in om - ook jonge - mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vooruit te helpen. De timmerwerkplaats van de Stichting Bouwloods verwerkt veelal lokaal hout en voert uiteenlopende projecten met hout en plaat uit. Maximus is een jonge brouwerij die met stoom ambachtelijke bieren brouwt in koperen ketels en ook fungeert als leerwerkplaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De doorgaans jonge mensen krijgen de ruimte om zichzelf te ontplooien binnen de brouwerij met als doel ergens anders een betaalde baan te vinden.

De 2016-editie is het dertiende Houtdiner. In 1993 besloten Sietze Koopmans (Norrskog), Patrick Assink (Assinkhout) en Bart-Jan Scheeffer (Stora Enso) te starten met een jaarlijkse vrijdagmiddag-BBQ en zo ontstond het Houtdiner. Het wordt georganiseerd op persoonlijke titel; er zit geen bedrijf of stichting achter. De bedenkers van het event hebben plaatsgemaakt voor een nieuw enthousiast team, dat het stokje graag overneemt en zojuist de website heeft vernieuwd.
Sander Daatselaar is werkzaam bij Koninklijke Eduard van Leer in Amsterdam als vertegenwoordiger van diverse naaldhouthoutzagerijen en fabrikanten van producten met toegevoegde waarde. Ook Tessa Steenman werkt alweer een aantal jaren in de hout-, plaat- en bouwmaterialenbranche. Derde teamlid is Roy Abdul Rasjid, accountmanager bij Sneek Hardhout Import. Hij neemt de plek in van Roderick Staatsen die vele jaren actief was voor het Houtdiner maar nu in Zweden woont en daar bij een houtzagerij werkt.

Het Houtdiner trekt elk jaar een enthousiaste, wisselende groep van circa honderd personen onder de 40 die werken bij allerlei soorten Nederlandse - en Belgische - bedrijven en organisaties in 'het hout'. Het nieuwe team poogt meer deelnemers te trekken die werkzaam zijn bij lokale zagerijen, architectenbureaus, aannemers en houtskelet/prefabbouwers.
http://www.houtdiner.nl

Bron: HoutWereld